Wijknieuws 2011 - Grassenbuurt

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Home > Wijknieuws > 2011
Indrukwekkend afscheid Rob Berkouwer
Geplaatst op 19 november 2011

Vandaag hebben we massaal afscheid genomen van Rob. Dat de publieke belangstelling zo groot was had hij aan zichzelf te danken. Met zijn vechtlust en spontaniteit was hij bijzonder geliefd bij iedereen, zelfs bij de Feyenoorders onder ons.
En dat zegt genoeg, want Rob was een Ajacied in hart en nieren. Zelfs op de dag van zijn afscheid was hij nog in de Arena aanwezig (zie foto).
De erehaag met fakkels en applaus was dan ook veelzeggend en erg indrukwekkend. Klik hier voor enkele foto's en een filmpje.

Rob rust zacht. We zullen je missen.
Dankwoord Tess
Facebook, 19 november 2011

Lieve allemaal,

Namens deze weg wil ik echt IEDEREEN bedanken die een kaart, faceboek bericht of een sms hebben gestuurd. Mijn ouders, Maurice en ik hebben daar echt heel veel steun aan gehad.
Vandaag hebben wij ECHT afscheid genomen van Rob. Wat was het druk en mooi vandaag. Zoveel lieve mensen dat geeft echt een FIJN gevoel!!!
Toen ik Rob dinsdag voor het laatst zag zei die Tess ik heb zo’n leuk leven gehad bij jullie ondanks dat ik in een rolstoel zit. Elke keer als ik weer jankend aan ze bed stond moest hij ook altijd huilen, omdat hij het zielig vond voor mij dat ik stond te huilen. Echte liefde broer en zus! Ik ga Rob heel erg missen, maar ik heb Rob ook belooft om me leven op te pakken en er iets heel leuks van te maken. En ja Rob ik beloof dat ik goed voor mama en papa ga zorgen.

Nogmaals bedankt IEDEREEN!! Echt bedankt!!

ROB IK HOU VAN JE!

Liefs Tess.
    

30 KM zone in Haastrecht zorgt voor verwarring
Geplaatst op 24 oktober 2011.

Sinds deze zomer zijn het aantal 30 km zones in Haastrecht uitgebreid. Dat dit nogal wat gevolgen heeft voor al het verkeer is bij de meeste mensen niet bekend.
In een 30 km zone heeft alle verkeer van rechts voorrang. Dit geldt ook voor (brom)fietsters.
Dat houdt in de praktijk in dat je bij het verlaten van de Bergvlietlaan voorrang hebt op verkeer uit Haastrecht. Een andere onbekende situatie doet zich voor bij de Amaliahof. Als je vanuit de Vlist richting de rotonde gaat moet je voorrang verlenen aan verkeer uit de Hofkamp.

Bergvlietlaan
Een uitzondering op de voorrangsregel geldt voor de Bergvlietlaan. Als je op de Bergvlietlaan rijdt hoef je, volgens de regels, geen voorrang te verlenen aan verkeer wat uit de wijk komt. Dat komt deze straten het uiterlijk van een 'uitrit' hebben, en het troitoir doorloopt.
Als er sprake is van een uitritconstructie, moet het verkeer dat de uitrit verlaat, voorrang verlenen.

Uitrit
De hoge raad heeft het volgende bepaalt over bovengenoemde situaties;
Onder een uitrit wordt niet alleen een uitrit van een garage of carport verstaan. Ook de aansluiting van de ene weg op de andere kan de vorm hebben van een uitrit. De Hoge Raad heeft gesteld dat als de constructie van de uitrit de indruk van een uitrit bevestigt, kan de weggebruiker ervan uitgaan dat het ook een uitrit is. Simpelweg gezegd is een uitrit een uitrit als hij eruit ziet als een uitrit. Je moet daarbij bijv. denken aan een hoogteverschil met de rijbaan, doorlopen troitoir e.d.

Verantwoordelijkheid
Een en ander neemt niet weg dat er situaties bekend zijn waarbij verschillende partijen anders oordelen over dezelfde situaties.
Denk hierbij aan de politie die de ene partij gelijk geeft, maar de verzekeraar acht deze partij toch schuldig.
Neem dus altijd zelf je veantwoordelijkheid, want niet alle situaties zijn even duidelijk.
    
  
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu