Wijknieuws 2014 - Grassenbuurt

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Home > Wijknieuws > 2014
Nuttige 2e bijeenkomst reconstructie grassenbuurt
Geplaatst op 20 oktober 2014

Maandag 13 oktober was in het Grand Café Concordia de 2e informatieavond over de reconstructie van de Grassenbuurt en de Bredeweg.
Op deze avond werden door middel van een powerpoint presentatie met een mondelinge toelichting de uitgewerkte plannen bekend gemaakt. Hierin waren enkele pijnpunten weggenomen naar aanleiding van bezwaren die tijdens de 1e bijeenkomst op 10 september waren geuit .

Zo worden de voorgenomen extra drempels op de Bredeweg vervangen door optische drempels. Op deze manier lijkt het of er drempels zijn, maar in werkelijkheid zijn ze er niet. Hiermee wordt geluidsoverlast voor omwonenden voorkomen. Ook de bestaande drempels worden zoveel mogelijk vervangen door optische drempels.
Verder vervallen de voorgenomen paden van klinkers in de speeltuinen. Deze paden blijven dus asfaltpaden, wat voor veel spelende kinderen als prettig zal worden ervaren.

Tijdens deze 2e informatie bijeenkomst ontstond nog wel een levendige discussie die vooral ging over de snelheidsbeperkende maatregelen en het aantal extra parkeerplaatsen en het daarvoor wijkende groen. Ook deze uitleg was over het algemeen goed te noemen, zodat de meeste aanwezigen zich dan ook wel konden vinden in de gepresenteerde plannen.

Tegen het einde van de bijeenkomst kwam er nog wel 1 belangrijk punt van kritiek naar voren wat betreft het voetpad langs de Bredeweg. Het voorstel is namelijk om het huidige voetpad te laten zoals het nu is, en alleen maar te herstraten. Dit zou inhouden dat het voetpad smal blijft en direct langs de sloot blijft liggen. Volgens vele aanwezigen een gemiste kans, want het voetpad op deze plaats blijkt in de praktijk snel te verzakken richting de slootkant. Je ziet nu dan ook regelmatig mensen op het fietspad lopen, wat in de toekomst niet meer kan omdat de fietsers dan op een fietsstrook op de weg zullen rijden en er dus geen apart fietspad meer is.
Het voorstel om het huidige fietspad te herstraten en hier voetpad van te maken werd door de aanwezigen breed gedragen. Een ander voorstel om het gecombineerde voet- en fietspad wat tussen de Bergvlietlaan en het zwembad ligt door te trekken en als voetpad dienst te laten doen viel ook in goed aarde.
Het is te hopen dat de gemeente wat doet met deze goede voorstellen.

Kortom, het was een levendige bijeenkomst waar hopelijk iets goeds uit voort komt, maar dat zullen we zien tijdens de ‘definitieve’ presentatie die ergens in november zal plaatsvinden.
    

Overlast na hevige regenval valt mee
Geplaatst op 28 juli 2014

Hevige regenval in het westen van ons land heeft geleid tot ondergelopen speeltuinen en fiets- en wandelpaden. Ook enkele tuinen en bergingen in onze wijk waren niet bestand tegen de grote hoeveelheid water die in zeer korte tijd naar beneden kwam.
In slechts 14 uur tijd kwam er maar liefst 114,3 mm regen in onze wijk naar beneden, terwijl er normaal gesproken in de hele maand juli ongeveer 70 mm valt.

Gelukkig hebben we in onze wijk goede water reservoirs waardoor het regenwater goed en precies snel afgevoerd wordt. Als we die niet hadden gehad in de grassenbuurt was de overlast echt vele malen groter geweest.
Nu bleef het gelukkig beperkt tot ondergelopen tuinen en paden, toiletten die tijdelijk tot de rand gevuld waren, een paar ondergelopen bergingen en een enkele verzakking.

Een uitgebreide fotoreportage vind je bij foto's en films.
    

Foto's en filmpjes van voetbalfeest online
Geplaatst op 23 juni 2014

Tijdens de eerste wedstrijd van Nederland tijdens het WK 2014 zijn er tijdens het voetbalfeest heel veel foto's genomen. Je ziet een selectie van 96 foto's bij foto's en films.

Heb jij ook foto's of filmpjes van wijkgenoten die op een leuke of ludieke manier het WK volgen, stuur ze dan op naar info@grassenbuurt.nl. Grotere bestanden kun je eenvoudig mailen via wetransfer.nl. Je hebt hierbij geen account nodig en je hoeft nergens in te loggen.
     
WK voetbal nadert met rasse schreden
Geplaatst op 29 mei 2014

Over precies 2 weken begint het WK voetbal in Brazilië, en op de tweede dag van het WK mag Nederland al aantreden tegen Spanje.
Ondanks dat 70% van de Nederlanders denkt dat we de poule des doods 'gewoon' overleven lijkt het WK nog niet echt te leven in ons land. Hierop is onze wijk geen uitzondering.

Maar hier komt verandering in, want op 2e Pinksterdag wordt de speeltuin aan de zwenkgras weer als vanouds versierd. Iedereen is om 15.00 uur van harte welkom om hieraan zijn of haar steentje bij te dragen.
Ook is er tijdens de openingswedstrijd van oranje weer een heus voetbalfeest voor genodigden uit de wijk bij Jan en Astrid Berkouwer. Dit feest begint om 17.30 uur met een lopend buffet en patat voor de kinderen. Uiteraard worden alle gasten verwacht in een Oranje of Braziliaanse outfit.

Helaas is er door omstandigheden dit jaar (éénmalig) geen WK wijkpoule, onze excuses hiervoor. Tijdens de EK in 2016 zal de poule weer gewoon terugkeren, want dat zorgt toch voor een stukje extra beleving in de wijk.
Foto´s en filmpjes zijn weer van harte welkom, zodat we de site en onze facebookpagina weer kunnen opvrolijken. Stuur ze op via de mail of lever ze in op een usb stick.
              
  
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu