Wijknieuws 2015 - Grassenbuurt

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Home > Wijknieuws > 2015
Brandweer oefent in de wijk, kinderen snel 'gered'
Geplaatst op 26 oktober 2015

Maandagavond heeft de brandweer geoefend op het redden van kinderen bij een brand in een woonhuis. De vermeende brand deed zich voor in de zwenkgras. De brandweer had de situatie snel onder controle. De kinderen, die zich vol overgave op hun rol hadden gestort, zijn ongedeerd uit de woning gehaald.
     

Tour de France komt door Haastrecht
Geplaatst op 1 juli 2015
Tour de France Haastrecht
Zondag 5 juli 2015, tijdens de doortocht van de Tour de France door Haastrecht, zijn er een aantal wegen en plekken niet of moeilijk bereikbaar.
Zo is de gehele Provincialeweg N228 afgesloten van 11.15 tot 16.00 uur.
Het volledig tijdschema is als volgt:
11.15 uur Afsluiting provinciale weg N228.
12.40 uur Verwachte doorkomst reclamekaravaan.
14.40 uur Verwachte doorkomst wielrenners.
16.15 uur Provinciale weg N228 open.

Er zijn in Haastrecht vanaf 11.00 uur een tweetal oversteekplaatsen:
• Ter hoogte van de rotonde in Haastrecht.
• Ter hoogte van de Hoogstraat/Liezeweg.
Oversteken kan lopend en met de fiets aan de hand. Oversteken op de daarvoor aangewezen plaatsen is alleen toegestaan tussen 11.00 en 12.40 uur. Tussen de komst van de reclamekaravaan (12.40 uur) en de wielrenners (14.40 uur) is het niet toegestaan om over te steken.
Promo tour door Haastrecht
       

Gerard en Annemiek 125 jaar
Geplaatst op 4 mei 2015

Zaterdag 25 april gaven onze wijkgenoten Gerard en Annemiek een feestje onder het motto; 125 jaar.
Met dit feest vierden ze dat ze vorig jaar 25 jaar getrouwd waren, dat Gerard dit jaar 50 is geworden en dat Annemiek komend jaar deze leeftijd bereikt.
Het feest werd gehouden bij de Twee Hoeven in Haastrecht en was, mede door de muzikale omlijsting van de Panic Roadshow super gezellig. Gerard en Annemiek bedanken alle vrienden en goede bekenden voor een onvergetelijke avond.

Op dit feest waren ook een flink aantal wijkgenoten aanwezig, vandaar dat je een selectie van de foto's van dit feest terug kan vinden bij foto's en films
             
Grassenbuurt 'vergeten' door Cyclus
Geplaatst op 16 februari 2015

Afgelopen zaterdag 14 februari was het naast Valentijsdag en carnaval ook de dag dat in Haastrecht, en dus ook onze wijk, oud papier zouden komen ophalen. Aan het eind van de dag bleek echter dat alle containers in de grassenbuurt nog steeds vol waren, terwijl ze in de rest van de wijk Bergvliet wel keurig geleegd waren. Uiteraard leverde dit de nodige vragen en verontwaardiging op, wat te merken was op social media.
Jammer is dan weer wel dat een bedrijf als Cyclus anno 2015 niet het vermogen heeft om op te reageren op de vele tweets die naar hun zijn verstuurd.
Gelukkig wist een medewerkster van de klantenservice te melden dat het oud papier op maandagmiddag 16 februari alsnog opgehaald zal worden. Ook heeft zij verzekerd dat er intern overlegd gaat worden waarom er niet op de diverse social media berichten is gereageerd.
       
Bereikbaarheid wijkagenten gemeente Krimpenerwaard
Geplaatst op 2 februari 2015

De vaste spreekuren van de wijkagenten in Ouderkerk aan den IJssel, Haastrecht en Stolwijk worden, met ingang van 1 februari a.s. vervangen door flexibele afspraken op een, met u afgesproken, locatie.
Hierdoor kunnen de wijkagenten effectiever werken en zijn de inwoners niet langer aangewezen op vaste spreekuurmomenten.

Ook de indeling van de wijken zijn gewijzigd. De wijkagenten hebben hun werkgebied in Krimpenerwaard West en Oost opgesplitst, waarbij de Provincialeweg N207 tussen Gouda en het veer in Bergambacht de globale grens is.

Wijkagenten Jan Willem Ooms, Patrick Koene, Jos Manschot en wijkgebonden medewerker Marjan Veldhuijzen vervullen de wijkagententaken in het westelijk deel. Dit bevat Berkenwoude, Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek, Ouderkerk aan den IJssel en Gouderak.
Wijkagenten Ton van Hemmen, Lucas Bruinius, Jacqueline van der Bas, Willem Buis en wijkgebonden medewerkers Nikki Blom en Janneke van Staveren zullen hun wijkagententaken in het oostelijk deel uitvoeren. Dit betreft dan Schoonhoven, Haastrecht, Vlist, Stolwijk, Ammerstol en Bergambacht.

Als inwoner van de gemeente Krimpenerwaard kunt u één van genoemde wijkagenten of gebiedsgebonden medewerkers als volgt bereiken:
Telefonisch door het bellen van 0900-8844. In principe wordt u dan binnen 24 uur teruggebeld.
E-mail naar wijkagentenkrimpenerwaard@hollands-midden.politie.nl Ook in dit geval wordt er naar gestreefd binnen 24 uur contact met u op te nemen.
De wijkagenten Twitteren via de accounts: @PolKrwrd_oost & @PolKrwrd_west

         
Eigen twitter account grassenbuurt
Geplaatst op 1 februari 2015

Grassenbuurt.nl wordt steeds beter bereikbaar. Zo wordt het steeds makkelijker om nieuws of berichten in te sturen.
Zoals ieder volwassen website heeft Grassenbuurt.nl een eigen 'info' email adres (info@grassenbuurt.nl). Daarnaast heeft Grassenbuurt ook een eigen facebookpagina (www.facebook.com/grassenbuurt), en sinds kort ook een eigen twitter account (twitter.com/grassenbuurt).

Via twitter en facebook kan je niet alleen nieuws of andere zaken melden, zodra er nieuws op de site geplaatst is wordt dit ook kenbaar gemaakt via social medai. Het wordt nu wel heel eenvoudig om op de hoogte te blijven van het nieuws uit en voor de Grassenbuurt in Haastrecht.
                
  
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu