Wijknieuws 2016 - Grassenbuurt

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Home > Wijknieuws > 2016
Vanaf januari 2017 wekelijkse inzameling plastic
Geplaatst op 29 november 2016

De gemeente Krimpenerwaard verhoogt vanaf 1 januari 2017 de inzamelfrequentie van plastic afval en drankenkartons (P+D). Inwoners kunnen vanaf het nieuwe jaar iedere week P+D aanbieden. Wethouder Neven: ‘Door de invoering van diftar in de gehele gemeente Krimpenerwaard per 1 januari 2017, neemt naar verwachting het scheiden van P+D toe. Doordat het P+D één keer per week wordt opgehaald, verhogen wij de service naar de inwoners. Zij hoeven hun P+D dan niet onnodig lang in huis te bewaren’.
  
Gewijzigde inzameldagen
Daarnaast verandert de inzameldag voor P+D. De inzameldag voor P+D in 2017 voor Haastrecht wordt vrijdag.
De inzameldag van P+D staatn aangegeven op de afvalkalender 2017 die half december huis aan huis wordt verspreid. De afvalkalender zal ook worden geplaatst op deze site.
Wethouder Neven: ‘Door P+D één keer per week op te halen en de inzameldag voor P+D te wijzigen, willen wij als gemeente onnodig vervuilde en rommelig uitziende straten te voorkomen’.

   
Overlast door nieuwe straatverlichting
Geplaatst op 31 oktober 2016

De herbestrating en vervanging van de openbare verlichting ligt al weer even achter ons. Over het algemeen is onze wijk weer flink opgeknapt. Ook is de wijk weer een stukje veiliger geworden met de nieuwe, fellere, led verlichting. Die nieuwe verlichting heeft echter ook een keerzijde.
In sommige gedeelte van de wijk veroorzaakt de openbare verlichting erg veel overlast nabij de woningen.
Daarom heeft de gemeente Krimpenerwaard besloten om de huidige type armaturen te vervangen voor een andere type armatuur die minder overlast veroorzaakt.
Zodra de gemeente meer duidelijkheid heeft van Citytec over het leveren en vervangen van de armaturen, zullen zij ons hierover informeren.
   
Schilderen van de ophaalbrug Haastrecht
Geplaatst op 1 oktober 2016

Van de Griend Schilderwerken heeft de opdracht gekregen de brug in Haastrecht opnieuw te conserveren. Omdat de brug een belangrijke verkeersader is zal de brug toegankelijk blijven voor fietsers en voetgangers. Er wordt alles aan gedaan om de overlast tot een minimum te beperken.

Van de Griend start op maandag 3 oktober met het opzetten van een zogenaamde ,,tunnel’’(een overkapte loopstrook). Deze loopstrook biedt bescherming tegen het water wat wordt gebruikt om de brug schoon te spuiten en later tegen stof en vuil. U kunt als voetganger door deze tunnel de brug veilig oversteken.
Deze tunnel zal circa 2 weken in gebruik blijven totdat de werkzaamheden aan het hoge gedeelte zijn afgerond. Hierna zal per zijde de brug worden afgezet met pionnen en lint, zodat de brug toegankelijk blijft voor voetgangers/fietsers.

Van de Griend Schilderwerken neemt tevens maatregelen om het werkafval op te vangen. Dit doen zij door middel van water opvangbakken ter plaatsen. Met het reinigen en het ontroesten gebruiken zij fijnmazige netten die onder de brug worden gespannen. Tijdens het schuren zal zo veel mogelijk met stofafzuiging gewerkt worden.
Aan het einde van elke werkdag zal de tunnel en overige voorzieningen van de brug verwijderd worden.

Globale planning werkzaamheden:
Week 40/41 hoge gedeelte van de brug.
Week 42 lage gedeelte van de brug.
In deze periode is de brug niet begaanbaar voor auto’s. Er is een omleidingsroute.

De brug is lopend begaanbaar (via een overkapte loopstrook) tussen 7:30-12:00 en 12:30-16:30. Tussen 12:00-12:30 is er een mogelijkheid voor boten om door de brug te gaan. Dit zal ervoor zorgen dat er extra overlast is voor de brug m.b.t. de fiets- en voetgangers.

Rijdt niet door, rechts gaat voor!
Geplaatst op 29 juli 2016

Nu de werkzaamheden in onze wijk zijn afgerond is het zinvol om de gewijzigde voorrangsregels nog eens op een rijtje te zetten. Onze wijk ligt, net als (bijna) alle andere woonwijken, in een 30 km zone. Zoals iedereen waarschijnlijk wel weet heeft in een 30 km zone alle verkeer van rechts voorrang. Dit geldt ook voor (brom)fietsers. Eén van de weinige uitzonderingen hierop is een zogenaamde uitrit, of een weg die eruit ziet als een uitrit. De makkelijkste herkenning hiervoor is het doorlopen van de trottoir.

Oude situatie:
Dit was in de oude situatie het geval bij het uitrijden van onze wijk naar de Bergvlietlaan. Als je op de Bergvlietlaan reed hoefde je dan ook geen voorrang te verlenen aan verkeer wat uit de wijk kwam.

Nieuwe situatie:
De situatie is echter veranderd. De stoepen lopen nu niet meer door, en er is nu geen sprake meer van een uitrit of iets wat daar op lijkt. Ook voor de kruisingen aan de Bergvlietlaan geldt nu:
rijdt niet door, rechts gaat voor!
 
Einde overlast bereikbaarheid grassenbuurt in zicht
Geplaatst op 13 juli 2016

Onze wijk is al ruime tijd lastig bereikbaar, maar de overlast van alle werkzaamheden loopt ten einde.
Vrijdag 15 juli zal de Bergvlietlaan worden geasfalteerd. Dit houdt wel in dat de complete wijk Bergvliet tussen 10 en 12 uur niet bereikbaar is per auto. Voor 10 uur is de wijk bereikbaar via de Bredeweg (standaard route), en na 12 uur is de wijk bereikbaar via de bouwweg van de nieuwbouwwijk Bos en Water.

Vervolgens zal op maandag 18 juli en dinsdag 19 juli de kruising Bergvlietlaan/Pinksterbloem opgehoogd worden. Op deze dagen zal de wijk tussen 7 uur en 16 uur bereikbaar zijn via de bouwweg.
De verhoging van de kruising Bergvlietlaan/Boterbloem zal plaatsvinden op woensdag 20 en donderdag 21 juli. Op deze dagen zal Bergvliet bereikbaar zijn via de normale toegangsweg waarna de Pinksterbloem en/of Zwenkgras genomen kan worden. Ook zal de bouwweg tussen 7 uur en 16 uur open zijn voor de bewoners.

De routes zullen zoveel mogelijk via bewegwijzering worden aangegeven.
    
Winnaar grassenbuurt EK wijkpoule is bekend
Geplaatst op 11 juli 2016

Het EK in Frankrijk zit er op, en Portugal trok aan het langste eind.
Voor de neutrale toeschouwers was het een overwegend saai toernooi met hier en daar een leuke wedstrijd. De tendens van het voetbal lijkt helaas steeds verdedigender te worden, getuige ook de huidige kampioen. Met slechts 1 overwinning in de reguliere speeltijd, 2 in de verlenging en 4 gelijke spelen, word je gewoon kampioen van Europa.

Gelukkig bood voor velen de Grassenbuurt EK wijkpoule uitkomst. Op deze manier werd het EK in ieder geval een stuk spannender om naar te kijken. Niemand van de deelnemers had Portugal voorspeld als kampioen. De meesten gingen voor Frankrijk, Duitsland of België.

De poule bleef tot de laatste wedstrijd spannend, en er zijn dan ook 2 deelnemers bovenaan geëindigd met hetzelfde punten aantal. Denise Haagen en Ruud de Bruijn hebben allebei 323 punten gehaald waardoor de bonusvraag uitkomst moest bieden.
Het antwoord op de vraag hoeveel doelpunten er tijdens het hele toernooi gescoord zijn in de reguliere speeltijd is 106. Ruud zat daar met 103 doelpunten het dichtste bij en wordt dus eerste. Denise had 141 ingevuld en moet genoegen nemen met de 2e plaats.

De aanmoedigingsprijs is voor Sterre Jansen die tot de halve finales in de prijzen stond, maar uiteindelijk 12e is geworden en dus naast alle prijzen greep.
Bekijk de volledige stand bij EK poule 2016.
De volledig uitslag lees je bij EK poule 2016.
   

Uitslag enquete; nieuwe schommel op originele plaats
Geplaatst op 15 februari 2016

Bewoners van onze wijk hebben in de afgelopen maand een keuze aangegeven met betrekking tot het vervangen van de schommel in de speeltuin in de Beemdgras/Zwenkgras.
De meeste stemmen (6) zijn uitgebracht voor de keuze van een nieuwe schommel op de huidige locatie.
De gemeente zal de nieuwe schommel gaan bestellen, en naar verwachting zal de schommel in het voorjaar worden geplaatst.
   
Werkzaamheden grassenbuurt vertraagd gestart
Geplaatst op 15 februari 2016

Het heeft even geduurd, maar de geplande werkzaamheden in de grassenbuurt zijn dan toch eindelijk gestart. Om een ieders geheuegen nog even op te frissen zullen we kort de werkzaamheden nog even uiteen zetten.

De gemeente wil de inrichting van Bergvliet Zuid in de meest brede zin van het woord, gaan verbeteren. Bergvliet Zuid bestaat uit de straten Bergvlietlaan, Zwenkgras, Beemdgras en Raaigras.
Belangrijke aandachtspunten hierbij zijn straatwerk, groen, verlichting, straatmeubilair en ondergrondse infrastructuur (waar nodig).


De werkzaamheden bestaan uit:
- De Bergvlietlaan wordt heringericht en opnieuw geasfalteerd.
- De overige straten worden alleen herstraat.
- Alleen waar extra parkeervakken worden gecreëerd zal groen worden verwijderd. De rest blijft gehandhaafd.
- De bomen op de Bergvlietlaan zullen worden gerooid voor de nieuwe inrichting. Hier komen nieuwe bomen voor terug
- Het totaal aantal gerooide bomen zal verdeeld worden over de Bredeweg (2016/2017) en de opnieuw in te richten Bergvlietlaan
- De huidige openbare verlichting zal worden vervangen door led armaturen

Deze werkzaamheden zullen alles bij elkaar ongeveer 6 maanden in beslag gaan nemen.
Planning werkzaamheden

Het project is onderverdeeld in fases:
- Beemdgras: week 3 t/m 7
- Zwenkgras/Kamgras: week 8 t/n 16
- Raaigras: week 17 t/m 23
- Bergvlietlaan: week 22 t/m 27

De planning is onder voorbehoud en is gebaseerd op werkbaar weer. Houd daarom rekening met uitlopende werkzaamheden door een vorstperiode of een vertraging door werkzaamheden van de nutsbedrijven.

      
Schommel speeltuin zwenkgras afgekeurd
Geplaatst 6 januari 2016

Rond de feestdagen hebben alle aanwonenden een brief van de gemeente Krimpenerwaard ontvangen. Hierin werd gemeld is dat de schommel in de speeltuin aan de zwenkgras is afgekeurd en derhalve is verwijderd. In de brief werd de mening van de omwonenden gevraagd.

Middels een mailtje aan de gemeente kan men kiezen uit;
Keuze 1 Een nieuwe schommel
Keuze 2 Uitbreiding van de speeltuin aan de raaigras zodat kinderen uit de wijk daar samen kunnen spelen

In deze brief stond helaas niet vermeld wat er bij keuze 2 zou gebeuren met het ontstane open gedeelte in de speeltuin aan de zwenkgras.
Bij navraag bleek dat de gemeente hier zelf ook nog niet over na had gedacht, maar dat het waarschijnlijk zou worden ingezaaid. Na enig overleg gaf mevrouw van den Berg aan dat er wellicht ook wel iets geplant zou kunnen worden om te voorkomen dat dit een onvrijwillig voetbalveldje zou worden.
Er wordt in overweging meegenomen om bij keuze 2 dit vraagstuk in de tweede enquête mee te nemen.

Omwonenden kunnen hun keuze nog t/m 11 januari mailen.
Na 11 januari zal worden bekeken voor welke keuze het meeste draagvlak is.
        
  
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu